Köpvillkor

Köpvillkor

Allmänt

Det är tryggt och enkelt att handla i  Cykelcenter´s  webbshop!
Under rubriken PRODUKTKATEGORIER  väljer du en undergrupp till varugruppen för att visa artiklarna. Klicka på den artikel som du vill köpa, så visas en större bild och mer information/fakta om artikeln.

Välj storlek eller färg, ange antal och klicka sedan på "KÖP".
Om du vill se eller ändra i din beställning, klicka på "TILL KASSAN" i hjulet uppe i det högra hörnet.  För att genomföra och avsluta köpet, lägger du nu in dina kunduppgifter, antingen nya uppgifter eller befintliga om du handlat förut. Nu är det bara att välja betalningsform ochbekräfta köpet. Du erhåller nu en orderbekräftelse via mail.

Vi levererar endast inom Sverige.

Alla varor förblir Cykelcenters  egendom till dess full betalning kommit oss tillhanda.

Målsmans tillstånd krävs för att handla i Cykelcenters webbshop om du är under 18 år

I priserna ingår moms med 25%.

Alla bedrägeriförsök kommer att spåras och polisanmälas. Cykelcenter förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Betalningssätt

Du har möjlighet att betala din order med konto-/kreditkort, mot faktura och genom delbetalning

Konto/kreditkort

Vid online-betalning kan du använda ditt VISA, MasterCard eller Eurocard. Cykelcenter belastar ditt konto-/kreditkort när köpet avslutats. Om du köpt tillbehör/delar eller BMX-cyklar hämtar du ut produkterna på ditt närmaste DHL servicepoint utlämningsställe med hjälp av avi eller SMS som du erhållit. Cyklar och Elcyklar levereras hem till dörren, också det av DHL

Faktura

Handla nu - betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans - och hemförsäljningslagen
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Ingen avi-/fakturaavgift! Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift på 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50%. Vid köpet görs en mikroupplysning för att vi ska veta att du är du. Dina personuppgifter behandlas då i enlighet med personuppgiftslagen, och kan komma att användas för marknadsföring av spännande erbjudanden och tjänster.

Delbetala från 50 kr/mån med klarna konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Villkor Klarna konto Kampanjer

Kreditlimit                                              Efter kreditprövning
Minimibelopp för kampanjalternativ          1000 kr / köp och konsument
Betalningsmodell                                    Enligt kampanjalternativ eller Klarna konto 
minst 1/24 del av den kvarvarande skulden                                                             per månad.

Kampanjalternativ                    Uppläggningsavgift                         Aviavgift
3 månader 0 % ränta                  95 SEK                                        29 SEK
6 månader 0 % ränta                 195 SEK                                       29 SEK
12 månader 0 % ränta               295 SEK                                       29 SEK
24 månader 9,95 % ränta           295 SEK                                       29 SEK


Klarna konto                           Uppläggningsavgift                        Aviavgift
f n 19,50 % årsränta                     0 SEK                                        29 SEK

295,- kr i uppläggningsavgift. För Klarna konto gäller årsräntan på 19,5% och effektiv ränta från 26,99% vid köp om 10 000 kr. Med andra ord blir den genomsnittliga räntekostnaden per månad, om du handlar något för 1 000 kr, ca 16,5 kr. (Psst. Du vet väl att räntan är avdragsgill.)

Säkerhet/Säkra betalningar

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar i Cykelcenters webbshop samarbetar vi med DIBS för inlösen av konto-/kreditkorts betalningar. Säkerheten är därför en av de viktigaste hörnpelarna i DIBS lösningar. DIBS är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till DIBS och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av Cykelcenter.

Frakt och Leverans

Vi har olika fraktkostnader som alla är baserade på DHL  taxa och är beroende av varans vikt och storlek. Den verkliga fraktkostnaden visas alltid sedan du loggat in i kassan. Leverans sker  till servicepoint, då hämtar du ut paketet på något av DHL:s utlämningsställen eller om det gäller cyklar, så körs de hem till din dörr av DHL. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar när det gäller DHL:s  fraktkostnader och avgifter. Nedan följer några exempel. Obs! Köper du tex en cykel och lägger till flera produkter betalas endast 1 frakt dvs den högre, i detta fall 500,-. Alltid bara en fraktavgift per order oavsett hur mycket du handlar för.

Cykel eller elcykel 500,- i frakt (Fraktfritt över 10000,-)

BMX cykel: (omonterad i låda) 160,- i frakt

Hjulset: 150,- i frakt

Cykelhjälm: 75,- i frakt

Leveranstid
Normal leveranstid är 3-7 dagar.

Felleverans – gör enligt följande
1. Skicka ett mejl till Cykelcenter så sänder vi er ett returformulär
2. Ring alltid Cykelcenter på 0152-19966 så att vi kan reservera den rätta varan.
3. Fyll i returformuläret.
4. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och en kopia på orderbekräftelsen. Adressen hittar du på returformuläret. Bifoga även kvittot på returfrakten.
5. När vi fått varan skickar vi omgående den rätta varan till dig och återbetalar dig för utlägget av returfrakten på ditt konto, som du angivit på bifogat returformulär.

Transportskador
Våra paket är transportförsäkrade. Ser du att paketet och/eller innehållet skadats anmäler du det direkt till Schenker. Om du hunnit öppna paketet och upptäcker skada, ringer du Cyelcenter 0152-19966

Utebliven leverans
Vid utebliven leverans ringer du Cykelcenter eller mailar till oss cykelcenter.st@telia.com


Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen. Denna lag bygger på EU-direktiv från 1995 och avser att öka skyddet för privatpersoners personliga integritet med hänsyn till det ökade antalet register och sammanställningar som lagras elektroniskt.

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får ta del av när du anmäler dig för köp eller besöker vår hemsida kommer att behandlas av Cykelcenter i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. I detta syfte har vi också behov av att kunna föra över dessa uppgifter till våra samarbetspartners. Informationen som samlas för att kunden ska kunna genomföra ett köp används endast för detta ändamål och kommer inte att spridas till någon utomstående, förutom i samband med att din beställning behandlas.

Leveransadress och leveransvillkor är information som endast vår fraktpartner och våra leverantörer får ta del av. I praktiken innebär det att alltså denna typ av information ligger utanför vår direkta kontroll. Du har alltid möjlighet att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta får du ändra uppgifterna samt även välja att ta bort dem.

Reservationer

Cykelcenter reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

Ångerrätt

Du har alltid 14-dagars bytes- och returrätt efter mottagandet av varan. Detta gäller endast om varan returneras i oskadat skick och ligger i originalförpackningen. Du betalar returfrakten. Vid retur av en vara som ser använd ut nekas öppet köp. Bytes- och returrätten gäller inte specialanpassade produkter.

Byte – gör enligt följande
1. Skicka ett mejl till Cykelcenter så sänder vi er ett returformulär, det kommer inom kort  att finnas en knapp på hemsidan för att hämta upp detta formulär.
2. Ring Cykelcenter på 0152-19966 så att vi kan reservera den nya varan åt dig. Om du inte gör detta riskerar du att det du vill ha tar slut innan vi hinner registrera bytet.
3. Fyll i returformuläret.
4. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och en kopia på orderbekräftelsen. Adressen hittar du på returformuläret. Du betalar returfrakten.
5. När vi fått varan och godkänt bytet skickar vi den nya varan till dig. Om den nya varan är dyrare betalar du mellanskillnaden mot efterkrav när du hämtar ut paketet och om den är billigare återbetalar vi dig mellanskillnaden på ditt konto, som du angivit på bifogat returformulär.

Retur – gör enligt följande
1. Skicka ett mejl till Cykelcenter så sänder vi er ett returformulär, det kommer inom kort  att finnas en knapp på hemsidan för att hämta upp detta formulär.
2. Fyll i returformuläret.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och orderbekräftelsen. Adressen hittar du på returformuläret. Du betalar returfrakten.
4. När vi fått varan och godkänt returen återbetalar vi pengarna på ditt konto, som du angivit på bifogat returformulär.

Reklamation – gör enligt följande
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen.
1. Skicka ett mejl till Cykelcenter så sänder vi er ett returformulär, det kommer inom kort  att finnas en knapp på hemsidan för att hämta upp detta formulär.
2. Ring Cykelcenter så snart du upptäcker felet.
3. Fyll i returformuläret.
4. Skicka tillbaka den felaktiga varan tillsammans med returformuläret och en kopia på orderbekräftelsen. Adressen hittar du på returformuläret. Bifoga även kvittot på returfrakten.
5. När vi fått varan och godkänt reklamationen återbetalar vi dig utläggen för varan och returfrakten på ditt konto, som du angivit på bifogat returformulär.

Vid byte eller retur står du för transportrisken.
Returer mot postförskott och ofullständigt frankerade försändelser löses inte ut. Den ursprungliga fraktkostnaden återbetalas inte.